جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تلفن تماس

051-38414858

اسکار بینی

اسکار بینی یا جای زخم در صورت و درمان آن

اسکار بینی می تواند ناخوشایند و دردناک باشد و جای زخم را از خود به جای می گذارد که برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. خوشبختانه، با درمان های مناسب، جای اسکار بینی را می توان با موفقیت درمان کرد.

رینوپلاستی به روش باز ممکن است باعث ایجاد بافت اسکار قابل مشاهده در نقطه ای شود که برش ایجاد شده است. با این حال، این ناحیه در قسمت زیر بینی شما قرار دارد، به این معنی که برای اکثر مردم قابل مشاهده نخواهد بود. علاوه بر این و همانطور که در مطالب قبل ذکر شده است، جای زخم جراحی بینی به روش بسته قابل مشاهده نخواهد بود مگر اینکه کسی زیر و داخل بینی را مشاهده کند.

تجربه و مهارت جراح هم در پیشگیری از این عارضه حائز اهمیت است، خصوصا برای افرادی که بینی های گوشتی دارند، باید حساسیت بیشتری در انتخاب بهترین جراح بینی گوشتی در مشهد به خرج داد زیرا فردی که در این زمینه تخصص ندارد، می تواند آسیب های جدی هم از نظر مالی هم از نظر جانی به بیمار وارد نماید.

در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد اسکار و جای زخم بینی بیشتر به شما توضیح دهیم…

اسکار بینی چیست ؟

اسکار یا جوشگاه (Scar) بافتی سفت در محلی از پوست است که در نتیجه جراحت و زخم، جایگزین بافت نرمال شده و جزء روند طبیعی بهبودی زخم است. غیر از زخم های خیلی جزئی تمامی زخم هایی که بر اثر بیماری، تصادف و یا جراحی هایی مانند جراحی بینی امکان ایجاد درجاتی از اسکار را می تواند شامل گردد.

عکس اسکار بینی

در اسکارها بافت فولیوکول مو و غدد عرق در آنها رشد نمی کند و به دلایل بیولوژیکی به اشعه ماورابنفش مقاومت کمتری نشان می دهند. بعضی از بافت ها مانند بافت استخوان بدون اینکه اسکاری از خود باقی بگذارند ترمیم می شوند.

 

انواع اسکار بینی

جای زخم روی بینی می تواند به دو صورت عمده ظاهر شود. اولین نوع این اسکارها، اسکارهای فرورفته یا سوراخ‌دار هستند که از نظر علمی به عنوان اسکار آتروفیک شناخته می‌شوند. آنها می توانند نتیجه منافذ باز بسیار بزرگ، دلمه های ناشی از تصادفات یا آکنه باشند. نوع دیگر اسکار، اسکار هیپرتروفیک نام دارد که برجسته و برآمده هستند.

اسکارهای هیپرتروفیک معمولاً در اثر سوراخ شدن بینی یا ضربه ایجاد می شود. نوع سوم آن اسکار کلویید است قطعاً خطرناکتر از بقیه موارد است زیرا می تواند به شکل یک تومور نرم و بدشکل ظاهر شوند. معمولاً اسکار هیپرتروفیک نمی تواند به بافتهای اطراف زخم دست اندازی کند ولی اسکار کلوئید دست اندازی می کند.

 

  • اسکار آتروفیک

شکل اسکار آتروفیک شبیه اشعه نور خورشید است و زمانی که بافت زیر پوست و عضله ها از بین برود ایجاد می شود. از نمونه های آن می توان اسکارهای به جا مانده از زخم آبله مرغان نام برد.

  • اسکار هیپرتروفیک

هنگامی که بدن کلاژن بیش از حد تولید می کند اسکار هیپرتروفیک به شکل برجستگی های قرمزرنگ بر روی پوست بینی و بدن ایجاد می شود. این اسکار در بین مردم به اصطلاح درآوردن گوشت اضافه نامیده می شود. این بافت اسکار ضخامت نرم آن بطور جدی و بسیار بدشکل افزایش پیدا می کند.

  • اسکار کلوئید

این اسکار با درد و خارش همراه است و اکثرا در سیاه پوستانی که پوست آنها ناشی از تصادف، جراحی و یا سوراخ کردن گوش ها زخم می شود دیده می شود.

اگر به مطب دکتر الهام آذرنوش یکی از باسابقه ترین و بهترین جراح بینی در مشهد مراجعه کنید، قبل از عمل جراحی از بیمار در مورد سابقه زخمش سوال می کنند، اگر بیمار مستعد اسکار باشد باید دقیقاً در ترمیم محل دقت کرد و قبل و بعد عمل بینی از دارو جهت جلوگیری از اسکار استفاده کرد. اصولاً اسکار هیپر تروفیک و کلوئید بیشتر وقتی رخ می دهد که زخم درست بسته نشود و ترمیم زخم، ثانویه شود.

 

پیشگیری از اسکار بخیه بینی

موارد زیر در پیشگیری از بروز اسکار نقش به سزایی دارند :

  • ترمیم با نخ های ظریف
  • ترمیم دقیق زخم در حین عمل بینی
  • استفاده از ویتامین C بعد عمل جهت بهبود ترمیم زخم
  • استفاده ژل سیکاکتیو و ژل سیلیکون بعد عمل بینی جهت جلوگیری از بروز

اسکار عمل بینی

درمان اسکار بینی

این که آیا به دلیل تصادف، کشیدن نادرست جوش، بیماری، سوراخ کردن بینی، جراحت و غیره جای زخم در بینی ظاهر شده است، درمان های زیبایی زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند بر هر نوع زخمی که ممکن است روی بینی خود دارید غلبه کنید. تمام درمان های ذکر شده در زیر بر روی انواع اسکار که بالا توضیح داده شد نتیجه بخش است.

 

1) بازسازی پوست با لیزر

لیزر یک دستگاه زیبایی چند منظوره در نظر گرفته می شود و می تواند هر نوع جای زخم یا اسکار بر روی بینی را درمان کند. لیزر درمانی از گرما و نور استفاده می کند تا به آرامی لایه بالایی پوست را هدف قرار دهد.

لیزر به لایه برداری و برداشتن پوست آسیب دیده کمک می کند تا پوستی جوان تر و سفت تر نشان دهد. لیزر را می توان برای انواع اسکارهای آتروفیک و هیپرتروفیک استفاده کرد.

لیزرهای غیر مخرب شامل Erglass Lazer، Diy Pulse Laser و Nd Yag Laser لیزرهای استاندارد جهت درمان اسکار هیپرتروفیک و کلوئید می باشند. برای درمان اسکار عمل بینی با لیزر لازم است جلسات متعددی با پزشک برگزار شود.

همچنین بعضی از لیزرها هم مانند لیزر دی اکسید کربن اثر مخرب دارند اما نتیجه مطلوب تری ارائه می دهند در عوض عوارض آنها بیشتر است، برعکس در لیزرهای غیرمخرب شاهد عوارض کمتر و نتایج ضعیف تری هستیم.

 

2) لایه برداری شیمیایی

از بین بردن اسکار با استفاده از لایه برداری شیمیایی نه تنها بی خطر است بلکه بسیار موثر است. لایه برداری می تواند با از بین بردن سلول های مرده پوست، روند بهبود طبیعی پوست را فعال  کرده و سرعت ببخشد.

اگر مایل به انجام لایه برداری شیمیایی هستید، همیشه از متخصص با تجربه کمک بگیرید. مهم است که در مورد لایه برداری شیمیایی از مراقبت های قبل و بعد از آن پیروی کنید.

 

3) کرم ها و پماد اسکار بینی بدون نسخه

بسیاری از مواد مانند رتینوئیدها و بنزوئیل پراکسید به طور عمومی برای از بین بردن جای زخم و جوش روی بینی استفاده می شود. اگرچه ممکن است گاها موثر نباشند، اما می توانند به محو شدن ظاهر جای زخم کمک کنند و پوست اطراف را نیز پاک کنند.

در این زمینه بهتر است با متخصص پوست خود برای یافتن کرم موضعی خاصی برای رفع اسکار بینی خود مشورت کنید.

 

4) سایر روش ها

از دیگر درمانها برای اسکار سطحی پوست صورت، استفاده از Dermoabrasion است که با وسایل مخصوص تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

روشی دیگر تزریق ژل کلاژن و هیالورونیک اسید جهت برجسته کردن اسکار آتروفیک می باشد. مهمترین عارضه این روش درمان، حساسیت آلرژیک است.

یکی از روشهای درمانی دیگر، استفاده از ژل سیلیکون می باشد که هم در تشکیل و هم از بهبود اسکار کاملا موثر است. بعضی گزارشها حاکی از این است که درمان با فشار در بهبود اسکار گوش موثر است.

 

اسکار بینی بعد از عمل

اصولاً جراحی ناحیه اسکار بر پایه این است که اسکار یا گوشت اضافه یا جوشگاه برداشته شود و دوباره محل با نخ ظریف ترمیم شود. در بینی و اسکارهای آن نیز این روش موثر است. برداشت جراحی معمولاً در ترکیب با سایر روشها مانند لیزر و دیگر موارد از قبیل میکرودرموابریشن و ژل سیلیکونی بسیار موثر است.

به طور کلی در عوارض عمومی جراحی بینی و صورت، اسکار کمتر شکل می گیرد زیرا جریان خون بسیار قوی در صورت و بینی وجود دارد. بهترین روش پیشگیری از اسکار، ترمیم اولیه دقیق زخم و مصرف داروهائی چون ژل سیلیکون و یا ژل سیکاکتیو و ویتامین سی خوراکی بعد عمل است. در صورت بروز اسکار درمان دقیق کاملاً میسر است.

healthline.com : منبع

دکتر الهام آذرنوش فلوشیپ فوق تخصصی رینولوژی
جراحی زیبایی بینی و صورت و جراحی آندوسکوپی سینوس

عمل بینی در مشهد توسط دکتر الهام آذرنوش

اینستاگرام دکتر آذرنوش : ?  dr.elhamazarnoush@