
درمان انحراف بینی و آلرژی بدون جراحی چگونه انجام میشود؟
یکی از مواردی که برخی مردم رنج زیادی از آن میبرند انحراف بینی است. افرادی که به دنبال درمان آن هستند همیشه میپرسند که آیا برای انحراف بینی بدون جراحی میتوان کاری کرد؟ در این مقاله دکتر آذرنوش درمان انحراف بینی و آلرژی بدون جراحی را بررسی خواهیم کرد و روشهایی که با آن بدون جراحی آلرژی و انحراف بینی بهبود پیدا میکنند را توضیح خواهیم داد.
انحراف بینی
انحراف از شایعترین مشکلات بینی است که اگر شدید باشد، احتیاج به عمل دارد. تیغهی بینی یک نوع غضروف است که سوراخهای بینی را به دو بخش تقسیم میکند. به طور عادی تیغه باید در مرکز بینی قرار داشته باشد و حفرههای بینی را مساوی به دو قسمت تقسیم کند. هرچند این تیغه در برخی افراد در مرکز قرار نگرفته و در نتیجه یکی از حفرهها از دیگری بزرگتر است. کج بودن و مساوی نبودن این تیغه انحراف بینی نام میگیرد. این بیماری عوارضی همچون مسدود شدن حفرهی بینی یا مشکلات تنفسی را به همراه دارد. آمار نشان داده که کج بودن تیغه یک امر شایع و فراوان است. اگر این کج بودن کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد و سلامتی او را تهدید کند، بهتر است که فرد به درمان آن بپردازد.

عوامل ایجاد کننده انحراف بینی
عوامل ایجاد کننده انحراف بینی
یکی از رایجترین دلایل انحراف بینی مادرزادی است. همچنین برخورد ضربه به بینی، زمین خوردن و تصادفی که به بینی آسیب برساند، یکی دیگر از دلایل انحراف بینی میباشد. انحراف بینی حتی میتواند در اثر فشار ناشی از تومورهای خوشخیم یا بدخیم موجود در سینوسها اتفاق بیفتد.
علائم انحراف بینی
اکثر افراد مبتلا به انحراف بینی، فقط یک انحراف کوچک در بینی خود دارند. علائم دیگر آن عبارتاند از:
- سردرد
- درد صورت (در موارد شدید)
- ایجاد ترشحات در ناحیهی پشت گلو
- مشکل تنفس بهویژه از طریق بینی
- احتباس یا فشار بینی
- تنفس بهتر و راحتتر با یک بینی
- خروپف و خرناس
- عفونت سینوس
- خونریزی بینی (به خاطر خشک شدن سطح بینی)
برای تشخیص انحراف بینی، پزشک شما در ابتدا باید حفرههای بینی، محل قرارگیری حفرهها، تیغه و محل قرارگیری آن و اندازه سوراخهای بینی را بررسی کند. در نهایت سؤالاتی از تنفس و سردرد و خواب و دیگر علائم شما بپرسد.
نحوهی درمان انحراف بینی
بیشتر مواقع انحراف بینی احتیاج به درمان ندارد اما؛ اگر خیلی حاد و شدید باشد، رایجترین گزینهی درمان جراحی میباشد. تنها روش بهبود دائمی این عارضه، جراحی بینی میباشد. روشهای دیگر مثل درمان گیاهی، درمان با طب سنتی و درمان در خانه با دارو میتوانند علائم آن را کاهش بدهند و در بهبود کمی تأثیر بگذارند اما مشکل را بهصورت دائمی برطرف نمیکنند. در جراحی بینی، جراح بینی دو روش بسته و باز یکی را انتخاب میکند. در جراحی باز، برش خارجی زده میشود و در جراحی بسته تمامی برشها داخل بینی زده میشوند. اگر برای جراحی به بهترین پزشکها مراجعه کنید دچار عوارض بعد از عمل میشوید؛ اما اگر پزشک ماهری را انتخاب کنید و علاوه بر این موضوع مراقبتهای عمل را خوب انجام دهید دچار عواقبی نخواهید شد.

راه های درمان انحراف بینی
درمان انحراف بینی و آلرژی بدون جراحی
درمان بدون جراحی انحراف بینی
- استفاده از ضد احتقانها
- اسپریهای استروئیدی بینی
- آنتیهیستامینها
- نوار تخلیه بینی
آلرژی
واکنش شدید سیستم ایمنی بدن نسبت به هر عامل متفاوتی را آلرژی یا حساسیت میگویند. کسانی که دچار حساسیت هستند، دستگاه ایمنی فوقالعاده هوشیاری دارند که نسبت به موادی که در محل زندگیشان وجود دارند و بهظاهر بیضرر هستند واکنشی بیشازحد افراطی نشان میدهند. آلرژی در هر انسانی به شکل متفاوتی بروز میکند. از حساسیت دارویی و غذایی گرفته تا حساسیت به عوامل محیطی ادامه دارد. آلرژی یکی از گستردهترین انواع بیماری در کرهی زمین است و هر یک از صورتهای آن درمان مخصوص به خودش را دارد.
نشانههای آلرژی
علائم آلرژی به سه دستهی خفیف، حاد و متوسط تقسیمبندی میشود. التهاب، خارش و آبریزش از نوع خفیف هستند. همچنین خارش چشم، خارش گلو و تنگی نفس از علائم متوسط این عارضه میباشند. عکسالعمل حاد از خارش چشم شروع میشود و در عرض چند دقیقه در تمام بدن پخش میشود و علائمی جدی مانند معده درد، گرفتگی عضلات، تهوع و اسهال و … را به دنبال دارد.
عوامل مبتلا شدن به آلرژی
با توضیحات گفتهشده مشخص شد که تمامی افراد مبتلا به آلرژی نیستند. یکی از علتهای مبتلا شدن به آلرژی زمینهی ارثی است. اگر یکی از والدین مبتلا به حساسیت باشد، شانس مبتلا شدن فرزند ۵۰ درصد میباشد و اگر هردو مبتلا باشند، شانس ۷۵ درصد است. یکی از رایجترین عوامل ابتلا به آلرژی عوامل غذایی است و این آلرژی در ۵ درصد بزرگان و ۸ درصد از کودکان وجود دارد و به مرور بیشتر هم میشود. گرد وغبار گلها، گزش حشرات و داروها از دیگر عواملی است که باعث ابتلا به آلرژی میشود.

نشانه های آلرژی
درمان آلرژی بدون جراحی
مؤثرترین روش درمان آلرژی دوری کردن از آلرژی ها که همان عوامل آلرژی هستند؛ میباشد. اجتناب از مواد غذایی و نخوردن مواد غذاییای که حال فرد را خراب میکند از سادهترینهاست و در بعضی موارد اجتناب از گرد و غبار، گرده گل و گیاهان که دائم در هوا معلق است، کار آسانی نیست.
داروها میتوانند به این درمان کمک کنند و اکثر این داروها بدون تجویز پزشک به فروش میرسند ولی باز هم قبل از مصرف هر دارویی، با پزشک یا داروساز مشورت کنید. تعدادی از این داروها عبارتند از:
- آنتیهیستامینها: این داروها متوقف کنندهی فعالیت هیستامین هستند. حتماً هنگام مصرف این دارو احتیاط کنید چون برای کودکان بسیار خطرناک است.
- دکونژستانها: این داروها مخصوص درمان گرفتگی بینی هستند. بهخصوص برای درمان آلرژیهای فصل بهار یا آلرژی به حیوانات خانگی و حتی آلرژی به گردوغبار تجویز میشوند. اثر آنها کوتاه است.
- آنتاگونیستهای دریافتکننده لکوترین یا آنتی لکوترینها: تولید کننده لکوترین میباشند.
- اسپریهای استروئیدی: کاهش گرفتگی بینی را برعهده دارند.
- ایمونوتراپی: در این روش دوزهای مختلف آلرژن را به بدن تزریق میکنند و باعثت افزایش تحمل فرد نسبت به آلرژن میشود.
اگر دارای انحراف بینی هستید یا از آلرژی رنج میبرید، با عمل به نکات این مقاله و همراهی و همکاری با دکتر آذرنوش متخصص جراحی گوش، حلق و بینی در مشهد میتوانید درمان انحراف بینی و آلرژی بدون جراحی را به آسانی آغاز کنید.